Wat is Superscript?

Een superscript is een letter of cijfer dat kleiner is dan de omliggende tekst en boven de tekst staat, zoals in de volgende zin:

H2O is de chemische formule voor water.

In deze zin staat “2” in superscript-formaat boven de “H” en de “O”, wat aangeeft dat het een subscript is van de H en O. Superscripts worden vaak gebruikt om chemische formules te schrijven, om exponenten aan te geven in wiskundige vergelijkingen en om voetnoten en eindnoten aan te geven.

Om een superscript toe te voegen in een tekstverwerker of wordprocessor, kun je de tekst selecteren die je wilt omzetten naar superscript en vervolgens op het superscript-icoontje klikken in de opmaakbalk of op het tabblad “Tekstvormen” in de opties voor tekstvormen. Sommige tekstverwerkers en wordprocessors bieden ook de mogelijkheid om superscripts in te voeren door middel van opmaakcodes of door de tekst te selecteren en de toetsen “Ctrl” en “+” tegelijk in te drukken (voor Windows) of “Command” en “+” (voor Mac).

Dit begrip delen?

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Ben jij toe aan een nieuwe website of wil jij groeien met online marketing? Vraag vrijblijvend en geheel gratis een advies aan. Wij nemen contact met je op!

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

Contact.