Wat is Stockfoto?

Een stockfoto is een professioneel gemaakte foto die kan worden gekocht en gebruikt door iedereen die dat wil. Stockfoto’s worden vaak gebruikt door bedrijven, ontwerpers en uitgevers om hun websites, brochures, presentaties en andere materialen te illustreren.

Stockfoto’s worden verkocht door stockfotografie-agentschappen, die een grote bibliotheek van professioneel gemaakte foto’s hebben. Gebruikers kunnen zoeken naar foto’s op basis van specifieke zoekwoorden en deze dan kopen voor een bepaald bedrag. De gebruiker heeft daarna het recht om de foto te gebruiken op de manier die hij of zij wil, binnen bepaalde grenzen die zijn vastgelegd in de licentie die wordt verleend bij het kopen van de foto.

Stockfoto’s zijn een handige manier om toegang te krijgen tot professioneel gemaakte afbeeldingen zonder dat er specifieke afbeeldingen hoeven te worden gemaakt voor een bepaald doel. Ze zijn ook een kosteneffectief alternatief voor het inhuren van een professionele fotograaf voor het maken van specifieke afbeeldingen.

Dit begrip delen?

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Ben jij toe aan een nieuwe website of wil jij groeien met online marketing? Vraag vrijblijvend en geheel gratis een advies aan. Wij nemen contact met je op!

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

Contact.