Wat is SSL certificaat?

Een SSL-certificaat (Secure Sockets Layer) is een soort beveiligingscertificaat dat wordt gebruikt om een beveiligde verbinding te maken tussen een webbrowser en een webserver. SSL-certificaten worden voornamelijk gebruikt om de privacy en integriteit van gegevens te beschermen die via het internet worden verzonden, zoals wachtwoorden, creditcardgegevens en andere gevoelige informatie.

Wanneer een gebruiker een website bezoekt die een SSL-certificaat heeft, zal de webbrowser een beveiligde verbinding maken met de webserver. Dit wordt aangegeven door een slotje in de adresbalk van de browser en door het feit dat het webadres begint met “https” in plaats van “http”.

SSL-certificaten worden uitgegeven door certificeringsautoriteiten, die de identiteit van de eigenaar van de website verifiëren voordat het certificaat wordt uitgegeven. Het hebben van een SSL-certificaat kan helpen om de vertrouwenswaardigheid van een website te verhogen en om te voorkomen dat gevoelige informatie wordt gestolen tijdens het verzenden via het internet.

Dit begrip delen?

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Ben jij toe aan een nieuwe website of wil jij groeien met online marketing? Vraag vrijblijvend en geheel gratis een advies aan. Wij nemen contact met je op!

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

Contact.