Wat is Server log?

Een server log is een bestand dat wordt bijgehouden op een server en dat informatie bevat over de activiteiten die op de server hebben plaatsgevonden. Server logs kunnen bijvoorbeeld informatie bevatten over toegang tot de server, fouten op de server, beveiligingsincidenten en andere gebeurtenissen die op de server hebben plaatsgevonden.

Server logs worden vaak gebruikt om problemen op te sporen en op te lossen die op de server hebben plaatsgevonden, of om te controleren of de server goed functioneert. Ze kunnen ook worden gebruikt om te analyseren hoe de server wordt gebruikt, bijvoorbeeld om te bepalen hoeveel bezoekers een website heeft gehad of welke pagina’s het meest zijn bezocht.

Server logs kunnen worden bekeken door de beheerder van de server of door personen die toegang hebben tot de logs. Het is belangrijk om te onthouden dat server logs gevoelige informatie kunnen bevatten en dat ze daarom alleen door autorisatiepersoneel mogen worden bekeken.

Dit begrip delen?

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Ben jij toe aan een nieuwe website of wil jij groeien met online marketing? Vraag vrijblijvend en geheel gratis een advies aan. Wij nemen contact met je op!

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

Contact.