Wat is Scraper site?

Een scraper site is een website die automatisch inhoud van andere websites scrapet (ofwel, kopieert) en deze vervolgens op zijn eigen website publiceert. Scraper sites worden vaak gebruikt om zoekresultaten te manipuleren of om bezoekers te lokken met gekopieerde inhoud.

Scraper sites kunnen schade toebrengen aan de originele website door de inhoud te kopiëren en te publiceren zonder toestemming, wat kan leiden tot daling van het aantal bezoekers en inkomsten voor de originele website. Scraper sites kunnen ook leiden tot verwarring voor gebruikers die denken dat ze op de originele website zijn, maar in werkelijkheid op een scraper site terecht zijn gekomen.

Sommige scraper sites zijn illegaal, terwijl andere legaal zijn zolang ze voldoen aan de wetgeving rond het gebruik van gekopieerde inhoud. Het is belangrijk om te onthouden om altijd te controleren of een website de originele bron is voordat inhoud wordt gedeeld.

Dit begrip delen?

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Ben jij toe aan een nieuwe website of wil jij groeien met online marketing? Vraag vrijblijvend en geheel gratis een advies aan. Wij nemen contact met je op!

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

Contact.