Wat is RIFD?

RFID staat voor Radio Frequency Identification, wat verwijst naar een technologie die wordt gebruikt om informatie op te slaan en te lezen met behulp van radiofrequenties. RFID-systemen bestaan uit twee onderdelen: RFID-tags en RFID-lezers. RFID-tags zijn kleine, op batterijen werkende elektronische chips die zijn geïmplanteerd in producten, voertuigen of andere voorwerpen om informatie op te slaan en te communiceren met RFID-lezers. RFID-lezers zijn apparaten die de radiofrequenties van RFID-tags kunnen detecteren en de opgeslagen informatie kunnen lezen.

RFID-technologie wordt gebruikt in een breed scala aan toepassingen, zoals in logistiek en supply chain management, in de productie-industrie, in de gezondheidszorg, in de retailsector en in de vervoerssector. Bijvoorbeeld, RFID-tags kunnen worden gebruikt om te volgen waar producten zich bevinden in de supply chain, om medische apparatuur te identificeren en te volgen, om winkels te helpen bij het bijhouden van voorraadniveaus of om openbaar vervoer te betalen.

RFID-technologie biedt verschillende voordelen ten opzichte van traditionele barcodes, zoals een groter bereik, een hogere leesbaarheid en de mogelijkheid om informatie op te slaan en te lezen zonder fysiek contact tussen de RFID-tag en de lezer. Het is belangrijk om te onthouden dat RFID-technologie ook bepaalde beveiligingsrisico’s kan opleveren, zoals het risico op het ongewenst lezen van informatie of het risico op het klonen van RFID-tags.

Dit begrip delen?

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Ben jij toe aan een nieuwe website of wil jij groeien met online marketing? Vraag vrijblijvend en geheel gratis een advies aan. Wij nemen contact met je op!

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

Contact.