Wat is Rich text?

Rich text is een vorm van tekst die is opgemaakt met opmaaktags of opmaakcodes, zoals vetgedrukte of cursieve tekst, koppen, lijsten of hyperlinks. Rich text wordt gebruikt om tekst visueel op te maken en om de structuur en betekenis van de tekst duidelijker te maken voor de lezer.

Rich text kan worden weergegeven op verschillende manieren, afhankelijk van het medium waarin het wordt gebruikt. Bijvoorbeeld, rich text kan worden weergegeven in een tekstverwerker, zoals Microsoft Word, of in een webbrowser, zoals Google Chrome. Rich text kan ook worden opgeslagen in een bestand met de extensie .rtf (Rich Text Format), wat het gemakkelijk maakt om teksten te delen en te bewerken tussen verschillende programma’s.

Het is belangrijk om te onthouden dat rich text niet hetzelfde is als plain text, wat tekst is zonder opmaak of opmaakcodes. Plain text is vaak eenvoudiger te lezen en te bewerken, maar biedt minder opties voor opmaak en structuur.

Dit begrip delen?

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Ben jij toe aan een nieuwe website of wil jij groeien met online marketing? Vraag vrijblijvend en geheel gratis een advies aan. Wij nemen contact met je op!

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

Contact.