Wat is Rich snippets?

Rich snippets zijn stukjes aanvullende informatie die worden weergegeven in de zoekresultaten van een zoekmachine, naast de standaardtitel en URL van een resultaat. Rich snippets kunnen verschillende soorten informatie bevatten, afhankelijk van het type resultaat, zoals beoordelingen, prijzen, openingstijden, recepten of muziekvideo’s.

Rich snippets worden gegenereerd door middel van speciale codes die worden toegevoegd aan de HTML-code van een webpagina. Deze codes, die schema.org-tags worden genoemd, helpen de zoekmachine te begrijpen wat de inhoud van de pagina is en wat de belangrijkste informatie is die aan de gebruiker moet worden getoond.

Rich snippets kunnen helpen om de klikbaarheid van een resultaat in de zoekresultaten te verhogen, omdat ze extra informatie bieden die relevant is voor de gebruiker. Het is belangrijk om te onthouden dat de weergave van rich snippets afhankelijk is van de zoekmachine en dat ze niet altijd worden weergegeven, afhankelijk van de kwaliteit van de schema.org-tags en de relevantie van de informatie voor de zoekopdracht van de gebruiker.

Dit begrip delen?

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Ben jij toe aan een nieuwe website of wil jij groeien met online marketing? Vraag vrijblijvend en geheel gratis een advies aan. Wij nemen contact met je op!

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

Contact.