Wat is Proefdruk?

Een proefdruk is een testdruk van een document, afbeelding of ander drukwerk, meestal gemaakt vóór de definitieve druk. Het doel van een proefdruk is om te controleren of het drukwerk eruit ziet zoals het bedoeld is, of er fouten in staan en of de kleuren en het contrast goed zijn.

Er zijn verschillende soorten proefdrukken, zoals een bewerkingproef, een kleureproef en een opmaakproef. Een bewerkingproef laat zien hoe het drukwerk eruit zal zien na het afwerken, zoals het vouwen of het in elkaar zetten van een boekje. Een kleureproef laat zien hoe de kleuren eruit zullen zien op het definitieve drukwerk. En een opmaakproef laat zien hoe het drukwerk eruit zal zien als het klaar is, inclusief de opmaak, lettertypen en afbeeldingen.

Proefdrukken zijn belangrijk omdat ze helpen om eventuele fouten op te sporen voordat het drukwerk in grote oplage wordt gedrukt. Zo kan worden voorkomen dat er duizenden exemplaren worden gedrukt met fouten of ongewenste kleuren.

Dit begrip delen?

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Ben jij toe aan een nieuwe website of wil jij groeien met online marketing? Vraag vrijblijvend en geheel gratis een advies aan. Wij nemen contact met je op!

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

Contact.