Wat is PPI?

PPI (pixels per inch) is een term die wordt gebruikt om de resolutie van een digitale afbeelding of display te meten. Het aantal pixels per inch geeft aan hoeveel pixels er zijn in een bepaald afdrukformaat van een afbeelding of hoeveel pixels er op een inch van een display zijn weergegeven.

PPI is vooral belangrijk als het gaat om het afdrukken van afbeeldingen, omdat een hogere PPI-waarde betekent dat er meer pixels per inch zijn, wat resulteert in een scherpere en duidelijkere afbeelding. Het is ook belangrijk om te onthouden dat de PPI-waarde van een afbeelding kan worden aangepast door middel van bewerkingstools, zoals een afbeeldingsbewerker, maar dat dit ook kan leiden tot een grotere bestandsgrootte van de afbeelding.

In het geval van displays, zoals computermonitors of smartphones, is de PPI-waarde ook belangrijk, omdat het aangeeft hoeveel pixels er op een bepaald formaat van het scherm zijn weergegeven. Een hogere PPI-waarde op een display betekent dat de afbeeldingen en tekst op het scherm scherper en duidelijker zijn, terwijl een lagere PPI-waarde kan leiden tot een minder scherp beeld.

Dit begrip delen?

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Ben jij toe aan een nieuwe website of wil jij groeien met online marketing? Vraag vrijblijvend en geheel gratis een advies aan. Wij nemen contact met je op!

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

Contact.