Wat is Off-page optimalisatie?

Off-page optimalisatie is een verzamelterm voor alle activiteiten die buiten een website plaatsvinden en die gericht zijn op het verbeteren van de positie van die website in de zoekresultaten van zoekmachines, met name Google. Off-page optimalisatie richt zich op het verkrijgen van inkomende links naar een website van andere, relevante websites. Zoekmachines beschouwen inkomende links als “stemmen” op een website en houden hier rekening mee bij het bepalen van de relevantie en autoriteit van een website voor bepaalde zoektermen.

Er zijn verschillende manieren om off-page optimalisatie te doen, zoals het aanvragen van links van andere websites, het doen van gastbloggen of het deelnemen aan discussies op forums en blogs. Het doel van off-page optimalisatie is om de autoriteit en het vertrouwen van een website te verhogen in de ogen van zoekmachines, zodat de website beter gepositioneerd zal zijn in de zoekresultaten voor relevante zoektermen.

Off-page optimalisatie is een belangrijk onderdeel van zoekmachineoptimalisatie (SEO) en is meestal samen met on-page optimalisatie, die gericht is op het verbeteren van de interne kenmerken van een website. Het is belangrijk om te onthouden dat off-page optimalisatie geen garantie geeft voor hogere posities in de zoekresultaten en dat het belangrijk is om een evenwichtige aanpak te hanteren bij SEO.

Dit begrip delen?

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Ben jij toe aan een nieuwe website of wil jij groeien met online marketing? Vraag vrijblijvend en geheel gratis een advies aan. Wij nemen contact met je op!

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

Contact.