Wat is MoSCow methode?

MoSCoW is een Engelse afkorting voor “Must, Should, Could, Would”. In het Nederlands betekent dit “moeten, zouden, konden, zouden”. De MoSCoW-methode is een manier om prioriteiten te stellen aan taken, eisen of wensen binnen een project. De MoSCoW-methode kan worden gebruikt om te bepalen wat er moet gebeuren om het project te laten slagen, wat belangrijk is om te doen, wat leuk zou zijn om te doen, en wat niet noodzakelijk is om te doen. De MoSCoW-methode wordt vaak gebruikt in projectmanagement, om ervoor te zorgen dat het project binnen budget en tijd voltooid kan worden.

De betekenissen van de vier categorieën in de MoSCoW-methode zijn:

Must: dit zijn de taken, eisen of wensen die absoluut noodzakelijk zijn om het project te laten slagen.

Should: dit zijn de taken, eisen of wensen die belangrijk zijn om te doen, maar die niet noodzakelijk zijn om het project te laten slagen.

Could: dit zijn de taken, eisen of wensen die leuk zouden zijn om te doen, maar die niet noodzakelijk zijn om het project te laten slagen.

Would: dit zijn de taken, eisen of wensen die niet noodzakelijk zijn om het project te laten slagen, en die kunnen worden overgeslagen als er te weinig tijd of budget is

Dit begrip delen?

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Ben jij toe aan een nieuwe website of wil jij groeien met online marketing? Vraag vrijblijvend en geheel gratis een advies aan. Wij nemen contact met je op!

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

Contact.