Wat is Lorem Ipsum?

Lorem Ipsum is een placeholder-tekst die wordt gebruikt in de grafische en webdesignindustrie. Het is een Latijnse tekst die lijkt op echte tekst, maar die eigenlijk geen betekenis heeft. Lorem Ipsum wordt vaak gebruikt als een soort tijdelijke tekst om te laten zien hoe een bepaald layout of design eruit zal zien, terwijl er nog geen echte tekst is geschreven.

De oorsprong van Lorem Ipsum gaat terug tot de 16e eeuw, toen een onbekende drukker een zwart-wit boek maakte met een kleine selectie van Latijnse woorden en zinnen, die werden herhaald om een voorbeeld te geven van hoe een boek eruit zou zien als het werd gedrukt. De tekst werd later opnieuw gebruikt in de 20e eeuw als een soort placeholder-tekst in de grafische en webdesignindustrie.

Lorem Ipsum wordt vaak gebruikt omdat het een makkelijke manier is om te laten zien hoe een layout eruit zal zien zonder afgeleid te worden door de betekenis van de tekst.

Dit begrip delen?

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Ben jij toe aan een nieuwe website of wil jij groeien met online marketing? Vraag vrijblijvend en geheel gratis een advies aan. Wij nemen contact met je op!

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

Contact.