Wat is IP-adres?

Een IP-adres (Internet Protocol-adres) is een uniek nummer dat is toegewezen aan elk apparaat dat is verbonden met het internet of een ander computernetwerk. Dit nummer wordt gebruikt om de apparaat te identificeren en om te communiceren met andere apparaten op het netwerk.

Een IP-adres bestaat uit vier groepen getallen die gescheiden worden door punten, bijvoorbeeld 192.168.1.1. Deze getallen kunnen variëren van 0 tot 255. Er zijn twee verschillende soorten IP-adressen: het IPv4-adres (dat bestaat uit vier getallen van 8 bits) en het IPv6-adres (dat bestaat uit acht groepen hexadecimale tekens).

IP-adressen worden gebruikt door internetrouters om te bepalen waar verzonden gegevens naartoe moeten worden gestuurd. Ze zijn ook belangrijk voor het beveiligen van computernetwerken en voor het voorkomen van spam en frauduleuze activiteiten op het internet.

Dit begrip delen?

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Ben jij toe aan een nieuwe website of wil jij groeien met online marketing? Vraag vrijblijvend en geheel gratis een advies aan. Wij nemen contact met je op!

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

Contact.