Wat is IMAP?

IMAP (Internet Message Access Protocol) is een protocol voor e-mail dat wordt gebruikt om e-mails op te halen van een mailserver en op een clientcomputer of mobiel apparaat weer te geven. In tegenstelling tot het POP (Post Office Protocol), dat e-mails downloadt en verwijdert van de server, laat IMAP de e-mails op de server staan en geeft het gebruikers de mogelijkheid om ze op verschillende apparaten te bekijken en te beheren.

IMAP biedt verschillende voordelen ten opzichte van POP. Zo kunt u bijvoorbeeld e-mails op meerdere apparaten lezen en beantwoorden zonder ze te verwijderen van de server, wat handig is als u meerdere apparaten gebruikt. IMAP biedt ook de mogelijkheid om e-mails in mappen op de server te organiseren, zodat u ze gemakkelijker kunt vinden.

IMAP is een populaire keuze voor professionele gebruikers die vaak onderweg zijn en toegang willen hebben tot hun e-mails op verschillende apparaten. Het is ook een goede optie voor gebruikers die hun e-mails willen bewaren op de server in plaats van ze op hun computer op te slaan.

Dit begrip delen?

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Ben jij toe aan een nieuwe website of wil jij groeien met online marketing? Vraag vrijblijvend en geheel gratis een advies aan. Wij nemen contact met je op!

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

Contact.