Wat is HTTP?

HTTP, of HyperText Transfer Protocol, is een protocol dat wordt gebruikt om gegevens op het World Wide Web te verzenden. Het is het basisprotocol dat wordt gebruikt om gegevens tussen een webserver en een webbrowser te verzenden. Wanneer u een webpagina opvraagt in uw webbrowser, stuurt de browser een HTTP-verzoek naar de webserver waarop de webpagina is gehost. De server stuurt vervolgens een HTTP-antwoord terug met de gevraagde webpagina.

HTTP is een staatloos protocol, wat betekent dat elk HTTP-verzoek op zichzelf staat en niet afhankelijk is van verzoeken die daarvoor zijn verzonden. Dit maakt het gemakkelijk om webpagina’s op te vragen en te verzenden, omdat de server niet hoeft te onthouden welke verzoeken er eerder zijn verzonden.

Er zijn verschillende versies van HTTP, waaronder HTTP/1.0 en HTTP/1.1. De laatste versie, HTTP/2, is ontworpen om de prestaties van het internet te verbeteren door het versturen van gegevens op een efficiëntere manier. HTTP/2 maakt bijvoorbeeld gebruik van multiplexing, waarbij meerdere verzoeken tegelijkertijd via een enkele verbinding kunnen worden verzonden.

Dit begrip delen?

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Ben jij toe aan een nieuwe website of wil jij groeien met online marketing? Vraag vrijblijvend en geheel gratis een advies aan. Wij nemen contact met je op!

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

Contact.