Wat is HTTP/3?

HTTP/3 is de op één na laatste versie van het HyperText Transfer Protocol (HTTP), een protocol dat wordt gebruikt om gegevens op het World Wide Web te verzenden. HTTP/3 is gebaseerd op het gebruik van het QUIC-protocol (Quick UDP Internet Connections) in plaats van TCP (Transmission Control Protocol), wat het mogelijk maakt om gegevens efficiënter te verzenden.

In vergelijking met eerdere versies van HTTP, zoals HTTP/1.1 en HTTP/2, is HTTP/3 in staat om beter te presteren in complexe netwerkomgevingen en kan het gemakkelijker omgaan met netwerkproblemen zoals pakketverlies. HTTP/3 is ook beter in staat om verbindingen te beveiligen, wat belangrijk is voor de privacy en veiligheid van gebruikers.

HTTP/3 is nog niet breed ondersteund door webbrowsers en webservers, maar het wordt wel ondersteund door enkele populaire browsers, waaronder Google Chrome en Mozilla Firefox. Als u meer wilt weten over HTTP/3 en hoe het werkt, kunt u online tutorials en documentatie raadplegen of een boek over HTTP lezen.

Dit begrip delen?

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Ben jij toe aan een nieuwe website of wil jij groeien met online marketing? Vraag vrijblijvend en geheel gratis een advies aan. Wij nemen contact met je op!

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

Contact.