Wat is HTML?

HTML, of HyperText Markup Language, is een opmaaktaal die wordt gebruikt om webpagina’s te maken. HTML maakt gebruik van tags om de opmaak en structuur van de inhoud op een webpagina aan te geven. Bijvoorbeeld, met de <h1>-tag kan een hoofdtekst worden gemarkeerd en met de <p>-tag kan een paragraaf worden gemarkeerd.

Een HTML-document bestaat uit een aantal tags die zijn gerangschikt in een hiërarchische structuur. De tags kunnen worden gebruikt om de opmaak van de tekst op een webpagina te bepalen, zoals het lettertype, de kleur en de grootte van de tekst, en om afbeeldingen en andere media op de pagina in te voegen.

HTML is een belangrijk onderdeel van het World Wide Web en wordt gebruikt om de inhoud van miljarden webpagina’s op het internet te structureren en op te maken. Als u wilt leren hoe u HTML kunt gebruiken om webpagina’s te maken, kunt u online tutorials en cursussen volgen of boeken over HTML raadplegen.

Dit begrip delen?

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Ben jij toe aan een nieuwe website of wil jij groeien met online marketing? Vraag vrijblijvend en geheel gratis een advies aan. Wij nemen contact met je op!

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

Contact.