Wat is htaccess?

.htaccess is een bestand dat kan worden gebruikt om bepaalde configuratie-instellingen te wijzigen voor een specifieke map op een webserver. Het .htaccess-bestand wordt meestal gebruikt om de serverconfiguratie aan te passen zonder de globale serverconfiguratie te wijzigen. Dit kan handig zijn als je alleen bepaalde instellingen wilt wijzigen voor een specifieke map of website, zonder dat je de configuratie voor de hele server hoeft te wijzigen.

Er zijn veel dingen die je met het .htaccess-bestand kunt doen, zoals het wijzigen van de manier waarop de server bestanden verwerkt, het toevoegen van custom error messages, het instellen van redirects en het toepassen van access control lists (ACL’s) om toegang tot bepaalde mappen te beperken.

Het .htaccess-bestand is een tekstbestand dat je met een teksteditor kunt bewerken. Het bestand moet worden geüpload naar de map waarvoor je de configuratie wilt wijzigen. Als de server is geconfigureerd om .htaccess-bestanden te gebruiken, zullen de instellingen in het bestand worden toegepast op die map en alle mappen daaronder.

Dit begrip delen?

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Ben jij toe aan een nieuwe website of wil jij groeien met online marketing? Vraag vrijblijvend en geheel gratis een advies aan. Wij nemen contact met je op!

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

Contact.