Wat is Heading tag?

Een heading tag (of “kopteksttag”) is een HTML-tag die wordt gebruikt om de kopteksten van een webpagina te markeren. De heading tags zijn <h1>, <h2>, <h3>, <h4>, <h5> en <h6>, waarbij <h1> het belangrijkste is en <h6> het minst belangrijke. De heading tags worden vaak gebruikt om de structuur en de hiërarchie van de content van een webpagina aan te geven.

Bijvoorbeeld:

<h1>Dit is een hoofdheader</h1>
<h2>Dit is een subheader</h2>
<h3>Dit is nog een subheader</h3>

De heading tags zullen meestal groter zijn dan de normale tekst en ze zullen vaak opvallen omdat ze op een andere manier zijn opgemaakt (bijvoorbeeld in vet of in een andere kleur). Dit helpt om de structuur van de webpagina duidelijk te maken en maakt het voor bezoekers gemakkelijker om de belangrijkste punten te identificeren.

HTML-heading tags zijn ook belangrijk voor zoekmachines, omdat ze gebruikt worden om de structuur en het onderwerp van een webpagina te begrijpen. Zoekmachines geven vaak meer gewicht aan de tekst in heading tags, dus het is een goed idee om relevante zoekwoorden in je heading tags te gebruiken.

Dit begrip delen?

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Ben jij toe aan een nieuwe website of wil jij groeien met online marketing? Vraag vrijblijvend en geheel gratis een advies aan. Wij nemen contact met je op!

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

Contact.