Wat is Dode link?

Een “dode link” is een term die wordt gebruikt om een hyperlink te beschrijven die niet werkt of niet naar een bestaande webpagina leidt. Dit kan gebeuren als de webpagina waarnaar de hyperlink verwijst, is verwijderd of verplaatst zonder dat de hyperlink is aangepast. Dode links kunnen frustrerend zijn voor gebruikers die proberen te navigeren op een website, omdat ze niet kunnen krijgen wat ze verwachtten te vinden.

Webontwikkelaars proberen dode links te vermijden door regelmatig hun websites te controleren op dode links en ze te verwijderen of te corrigeren. Dit kan worden gedaan met behulp van speciale software of door handmatig te controleren op elke hyperlink op de website. Het is ook belangrijk om dode links te vermijden omdat ze de gebruikerservaring op een website negatief kunnen beïnvloeden en omdat ze negatief kunnen worden gezien door zoekmachines, wat kan leiden tot een lagere positie in de zoekresultaten.

Dit begrip delen?

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Ben jij toe aan een nieuwe website of wil jij groeien met online marketing? Vraag vrijblijvend en geheel gratis een advies aan. Wij nemen contact met je op!

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

Contact.