Wat is Concurrentieanalyse?

Concurrentieanalyse is het proces waarbij een bedrijf de strategieën, producten en diensten van zijn concurrenten onderzoekt om inzicht te krijgen in hun sterktes en zwaktes. Dit kan worden gedaan om verschillende redenen, zoals om beter te begrijpen hoe het bedrijf zich kan onderscheiden van de concurrentie, om te leren van de successen en fouten van andere bedrijven in de branche, of om te bepalen welke markten of geografische gebieden het bedrijf kan targeten om te groeien.

Er zijn verschillende manieren waarop een concurrentieanalyse kan worden uitgevoerd, afhankelijk van de doelen van het bedrijf en de branche waarin het actief is. Bijvoorbeeld, een bedrijf kan klanttevredenheidonderzoek uitvoeren om te leren hoe het product of de dienst van het bedrijf zich verhoudt tot die van de concurrentie, of het kan financieel onderzoek doen om te leren hoe de winstmarges van de concurrenten zich verhouden tot die van het eigen bedrijf.

Concurrentieanalyse kan ook worden gebruikt om markttrends te identificeren en om te voorspellen hoe de branche zich in de toekomst zal ontwikkelen. Dit kan het bedrijf helpen om beter voorbereid te zijn op veranderingen in de markt en om zijn eigen strategieën en doelen aan te passen.

Dit begrip delen?

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Ben jij toe aan een nieuwe website of wil jij groeien met online marketing? Vraag vrijblijvend en geheel gratis een advies aan. Wij nemen contact met je op!

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

Contact.