Wat is CMS?

CMS is een afkorting voor Content Management System, wat in het Nederlands Content Beheersysteem betekent. Een CMS is een softwaretoepassing die wordt gebruikt om de inhoud van een website te beheren en te publiceren.

Met behulp van een CMS kunnen gebruikers eenvoudig nieuwe pagina’s maken, teksten wijzigen, afbeeldingen uploaden en andere wijzigingen aanbrengen aan een website zonder dat zij hiervoor programmeerkennis nodig hebben. Dit maakt het voor mensen zonder technische kennis mogelijk om een website te beheren en bij te houden.

Er zijn verschillende soorten CMS’s op de markt, variërend van eenvoudige systemen die bedoeld zijn voor kleine websites, tot complexe systemen die geschikt zijn voor grotere organisaties met veel inhoud. Veel CMS’s bieden ook extra functionaliteiten, zoals de mogelijkheid om blogs te schrijven, om contactformulieren te maken, of om gebruikersaccounts aan te maken.

CMS’s zijn populair omdat ze gebruikers in staat stellen om eenvoudig en efficiënt de inhoud van een website te beheren, zonder dat zij hiervoor programmeerkennis nodig hebben. Ze zijn ook nuttig voor organisaties die meerdere mensen hebben die werken aan de inhoud van een website, omdat ze een gemeenschappelijke interface bieden om de website te beheren.

Dit begrip delen?

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Ben jij toe aan een nieuwe website of wil jij groeien met online marketing? Vraag vrijblijvend en geheel gratis een advies aan. Wij nemen contact met je op!

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

Contact.