Wat is Canonical URL?

Een canonical URL is een specifiek type hyperlink dat wordt gebruikt om te verwijzen naar de originele, voorkeursversie van een webpagina. Het wordt gebruikt om te voorkomen dat er duplicaten van een pagina worden gemaakt en om te zorgen dat zoekmachines weten welke pagina ze moeten indexeren en laten zien in de zoekresultaten.

Canonical URLs worden vaak gebruikt wanneer er verschillende versies van een pagina bestaan, bijvoorbeeld wanneer een pagina kan worden bezocht via verschillende URL’s of wanneer een pagina op meerdere domeinen is gehost. Door een canonical URL op te nemen in de HTML-code van de verschillende versies van de pagina, kan worden aangegeven welke versie de voorkeursversie is en kan worden voorkomen dat zoekmachines de pagina’s als duplicaten behandelen.

Om een canonical URL op te nemen in de HTML-code van een pagina, kun je de volgende tag gebruiken:

<link rel="canonical" href="https://www.example.com/page.html">

In dit voorbeeld verwijst de canonical URL naar de pagina op https://www.example.com/page.html. Dit geeft aan dat dit de voorkeursversie is van de pagina en dat zoekmachines deze pagina moeten indexeren in plaats van andere versies van de pagina.

Dit begrip delen?

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Hulp nodig bij jouw huisstijl, website, webshop, webcare of content creation? Vraag vrijblijvend en geheel gratis een advies aan. Wij nemen contact met je op!

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

Contact.