Wat is Caching?

Caching is een techniek die wordt gebruikt om de toegang tot gegevens te versnellen door deze tijdelijk op te slaan in een buffergeheugen. Dit geheugen, ook wel een cache genoemd, bevindt zich meestal op de harde schijf of in het werkgeheugen van een computer, en kan ook op andere plaatsen worden geïmplementeerd, zoals op een netwerkapparaat of in een browser.

Caching wordt vaak gebruikt om de prestaties van computers en netwerken te verbeteren door het verminderen van de tijd die nodig is om gegevens te laden of te versturen. Bijvoorbeeld, als een gebruiker een website bezoekt, kan de webbrowser deze website cachen, zodat deze sneller kan worden geladen als de gebruiker de site opnieuw bezoekt. Op deze manier hoeft de browser de gegevens niet opnieuw te downloaden van de server, wat de laadtijd van de website kan verminderen.

Caching kan ook worden gebruikt op andere manieren, zoals het opslaan van resultaten van computations in het geheugen van een computer om te voorkomen dat deze opnieuw hoeven te worden uitgevoerd, of het opslaan van gegevens in een database om de toegang tot deze gegevens te versnellen.

Dit begrip delen?

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Ben jij toe aan een nieuwe website of wil jij groeien met online marketing? Vraag vrijblijvend en geheel gratis een advies aan. Wij nemen contact met je op!

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

Contact.