Hoe je logo omzetten in een vectorlogo?

Logo vectoriseren

Deel dit bericht

Als je een logo hebt gemaakt of hebt gekregen, wil je dit waarschijnlijk op verschillende manieren gebruiken. Een vectorafbeelding is een ideale oplossing als je je logo op verschillende formaten en media wilt gebruiken, zonder dat het wazig wordt of zijn scherpte verliest. In dit artikel leggen we uit hoe je een vectorafbeelding van je logo kunt maken.

Wat is een vectorlogo?

Een vectorlogo is een afbeelding die is opgebouwd uit vectoren. Vectoren zijn meetkundige objecten die zich verhouden tot elkaar in grootte en richting. Een vectorafbeelding is oneindig schaalbaar zonder dat het aan scherpte verliest. Dit is in tegenstelling tot een pixelafbeelding, zoals een JPEG of PNG, waarbij de afbeelding wordt opgebouwd uit pixels die een vaste grootte hebben en daardoor minder scherp worden bij vergroting.

Stap 1: Open het logo in Adobe Illustrator

Adobe Illustrator is een programma dat speciaal is ontworpen voor het maken en bewerken van vectorafbeeldingen. Open het logo dat je wilt omzetten naar een vectorafbeelding in Adobe Illustrator.

Stap 2: Maak een nieuw document aan

Maak een nieuw document aan in Adobe Illustrator en stel de juiste instellingen in voor het gewenste formaat en de resolutie. Zorg ervoor dat de instellingen overeenkomen met de beoogde grootte van het vectorlogo.

Stap 3: Teken het logo na met de pen-tool

Om het beste resultaat te krijgen raden wij aan het bestand na te tekenen met de pen-tool in Adobe Illustrator. Op deze manier komt het logo het beste uit de verf omdat zo de kleinste details haarfijn worden weergegeven.

Stap 4: Pas het vectorlogo aan

Na het tekenen van het vectorlogo kan je deze nog aanpassen. Zo kan je bijvoorbeeld lijnen toevoegen of verwijderen, kleuren aanpassen en meer.

Stap 5: Sla het vectorlogo op

Sla het vectorlogo op in het gewenste formaat, zoals een EPS, SVG of PDF-bestand. Deze bestanden zijn geschikt voor gebruik op verschillende formaten en media zonder verlies van scherpte.

Meer blogs over logo vectoriseren

Wil jij jouw logo professioneel laten vectoriseren?

Ons grafisch team staat voor je klaar om jouw logo om te zetten in een vectorlogo. Dit doen wij met Adobe Illustrator waarbij dit handmatig wordt overgetrokken voor het beste resultaat. Wij staan voor je klaar!

Logo design tips

Contact.