Handleiding.

Hoe stel je een e-mail account in op je MacBook Mail app?

Het instellen van een e-mailaccount op de mailapplicatie van een Apple MacBook is misschien niet heel voor de hand liggend. Wij nemen je daarom mee in deze handleiding met hoe je stapsgewijs je e-mailaccount via een IMAP verbinding kan instellen in de e-mailapplicatie op jouw Apple Macbook. We leggen eerst even kort uit wat er allemaal benodigd is om je e-mailaccount in te stellen waarna we het stappenplan met je doornemen. 

Wat heb je nodig voor het instellen van je e-mail op je Apple MacBook mail app?

Laten we eerst kijken of we alles hebben om daadwerkelijk jouw e-mailaccount in te stellen op de e-mailapplicatie van een Apple MacBook. Er zijn drie belangrijke gegevens nodig om het e-mailaccount in te stellen:

  • Gebruikersnaam
  • Wachtwoord
  • Servernaam

Wanneer je een e-mailaccount bij ons aanvraagt geven wij je deze drie gegevens. De servernaam is eigenlijk altijd hetzelfde: mail.zxcs.nl. Deze heb je dus al, dat scheelt weer! Wanneer je alle drie de gegevens hebt kunnen we je e-mailaccount toevoegen aan de mail app.

Hoe stel je stapsgewijs je e-mail in op de mailapplicatie van jouw Apple MacBook?

We gaan je nu meenemen in hoe je stapsgewijs een e-mailaccount kan instellen op de mailapplicatie van jouw Apple MacBook. Dit doen we in vijf stappen. Laten we beginnen! 

1. Navigeer naar “Voeg een Mail-account toe”

Als eerste gaan we naar de plek waar we een e-mailaccount kunnen toevoegen. Daarvoor moet je de mailapplicatie openen op jouw Apple MacBook. Hierna gaan we naar de juiste plek (zie onderstaande afbeelding) toe door het volgende pad te volgen:

Mail -> Accounts -> Voeg een ander account toe… -> Mail-account

E-mail

2. Vul de gegevens van het e-mailaccount in

Nu moeten we de gegevens invullen van het e-mailaccount. Het e-mailadres en het wachtwoord vul je in met de juiste gegevens van het account. Wanneer dit correct is ingevuld kom je op onderstaande plek uit. 

"Vul de gegevens van het e-mailaccount in" op Apple Macbook

3. Vul de aanvullende gegevens aan

We zien nu een waarschuwing ontstaan met “Controle van accountnaam of wachtwoord mislukt”. We gaan dit nu oplossen door te geven wat de namen zijn van de mailservers van het e-mailaccount. We voeren hier simpelweg de naam “mail.zxcs.nl” in voor beide velden en drukken vervolgens op log in. Vervolgens kan het even duren voordat alles is opgehaald en ingesteld, maar het onderstaande scherm komt na verloop van tijd in beeld. 

"Vul de aanvullende gegevens aan" op Apple Macbook

4. Kies welke apps je met het account wilt koppelen

Je moet nu kiezen met welke apps je graag het e-mailaccount wilt koppelen. Je zal de mailapplicatie aan moeten vinken om het e-mailaccount te laten werken. De andere applicaties zijn allemaal optioneel. Het is af en toe wel handig om ook deze te koppelen om sneller te werken maar het is niet noodzakelijk. Dit is geheel naar jouw eigen wens. Zodra je dit hebt ingevuld en op gereed klikt is je e-mailaccount actief!

5. De naam als afzender of verzender wijzigen 

Bij “Naam:” moeten we de naam van het account veranderen. Dit is de naam die wordt weergegeven als afzender of ontvanger van de e-mail. Wij raden aan om bij het “info” account van uw organisatie de naam van de organisatie te gebruiken. Bij persoonlijke accounts raden we aan de naam van de persoon in te vullen met daarachter een scheidingsteken gevolgd door de naam van de organisatie zoals: Jan Jansen | Noqlue. Zo weet de ontvanger direct met wie en welke organisatie ze te maken hebben.

Het e-mailaccount is nu ingesteld op jouw Apple MacBook! 

That’s it! Nu staat het e-mailaccount geïnstalleerd op de mailapplicatie van jouw Apple Macbook. Je kan nu beginnen met mailen vanuit jouw e-mailaccount. Je kan nog een handtekening instellen voor het e-mailaccount om jouw e-mails professioneler te maken en zelf tijd te besparen.

Gerelateerde handleidingen.

Hoe vraag je een nieuw e-mailaccount aan?

Hoe stel je een IMAP e-mail in op de Gmail app?

Hoe wijzig of reset ik mijn wachtwoord voor mijn e-mail?

Contact.

Feedback handleiding

Het kan zijn dat handleidingen verouderen wanneer software is ge-update. Wanneer je dit ontdekt horen wij dat graag, zodat wij de handleidingen weer kunnen updaten. Bedankt dat je de tijd neemt om dit aan ons door te geven!