Handleiding.

Hoe je e-mail instellen op een iPhone of iPad?

Het instellen van een e-mailaccount op de mailapplicatie van een Apple iPhone of iPad is misschien niet heel voor de hand liggend. Wij nemen je daarom mee in deze handleiding met hoe je stapsgewijs je e-mailaccount via een IMAP verbinding kan instellen in de e-mailapplicatie op jouw Apple iPhone of iPad. Dit werkt hetzelfde voor beide apparaten. We leggen eerst even kort uit wat er allemaal benodigd is om je e-mailaccount in te stellen waarna we het stappenplan met je doornemen. 

Wat heb je nodig voor het instellen van je e-mail op je iPhone of iPad?

Laten we eerst kijken of we alles hebben om daadwerkelijk jouw e-mailaccount in te stellen op de e-mailapplicatie van een Apple iPhone of iPad. Er zijn drie belangrijke gegevens nodig om het e-mailaccount in te stellen:

  • Gebruikersnaam
  • Wachtwoord
  • Servernaam

Wanneer je een e-mailaccount bij ons aanvraagt geven wij je deze drie gegevens. De servernaam is eigenlijk altijd hetzelfde: mail.zxcs.nl. Deze heb je dus al, dat scheelt weer! Wanneer je alle drie de gegevens hebt kunnen we je e-mailaccount toevoegen aan de mail app.

Hoe stel je stapsgewijs je e-mail in op je iPhone of iPad?

We gaan je nu meenemen in hoe je stapsgewijs een e-mailaccount kan instellen op jouw iPhone of iPad. Dit doen we in vier stappen. Laten we beginnen! 

1. Navigeer naar “Voeg een Mail-account toe”

Als eerste gaan we naar de plek waar we een e-mailaccount kunnen toevoegen. Hiervoor moeten we naar de onderstaande plek toe door het volgende pad te volgen:

Instellingen -> Mail -> Accounts -> Account toevoegen -> Anders -> Toevoegen mail account

"Voeg een Mail-account toe" op Apple iPhone

2. Vul de gegevens van het e-mailaccount in

Bij “Naam:” moeten we de naam van het account veranderen. Dit is de naam die wordt weergegeven als afzender of ontvanger van de e-mail. Wij raden aan om bij het “info” account van uw organisatie de naam van de organisatie te gebruiken. Bij persoonlijke accounts raden we aan de naam van de persoon in te vullen met daarachter een scheidingsteken gevolgd door de naam van de organisatie zoals: Jan Jansen | Noqlue. Zo weet de ontvanger direct met wie en welke organisatie ze te maken hebben. Het veld voor e-mail en wachtwoord vul je aan met de gegevens van jouw e-mailaccount. De omschrijving is iets voor interne administratie. Dit is namelijk de naam die wordt weergegeven tussen alle e-mailaccounts zodat je precies weet welk account bij welk e-mailadres hoort. Zodra je dit allemaal hebt ingevuld wordt je doorverwezen naar onderstaand scherm. 

"Vul de gegevens van het e-mailaccount in" op Apple iPhone

3. Vul de aanvullende gegevens aan

We moeten nu de gegevens invullen in elk veld van het formulier. De naam, e-mail en omschrijving zijn reeds ingevuld. We gaan dus voornamelijk kijken naar de benodigde gegevens voor de mailserver. De host naam voor zowel inkomende als uitgaande e-mails is “mail.zxcs.nl” en dient voor beide velden te worden ingevuld. Vervolgens vul je bij gebruikersnaam je e-mailadres in en bij wachtwoord het wachtwoord dat bij het e-mailadres hoort. Hierna zal het systeem alle gegevens checken en wanneer alle gegevens goed ingevuld zijn overal een blauw vinkje achter zetten! Hierna komt het onderstaande scherm in beeld. 

"Vul de aanvullende gegevens aan" op Apple iPhone

4. Kies welke apps je met het account wilt koppelen

Je moet nu kiezen met welke apps je graag het e-mailaccount wilt koppelen. Je zal de mailapplicatie aan moeten vinken om het e-mailaccount te laten werken. De andere applicaties zijn allemaal optioneel. Het is af en toe wel handig om ook deze te koppelen om sneller te werken maar het is niet noodzakelijk. Dit is geheel naar jouw eigen wens. Zodra je dit hebt ingevuld en op gereed klikt is je e-mailaccount actief!

Het e-mailaccount is nu ingesteld op jouw Apple iPhone of iPad! 

That’s it! Nu staat het e-mailaccount geïnstalleerd op de mailapplicatie van jouw Apple iPhone of iPad. Je kan nu beginnen met mailen vanuit jouw e-mailaccount. Je kan nog een handtekening instellen voor het e-mailaccount om jouw e-mails professioneler te maken en zelf tijd te besparen.

Gerelateerde handleidingen.

Hoe je e-mail instellen op Outlook Office 365?

Hoe stel ik een e-mail handtekening in?

Hoe kan je je e-mail handtekening stijlen?

Contact.

Feedback handleiding

Het kan zijn dat handleidingen verouderen wanneer software is ge-update. Wanneer je dit ontdekt horen wij dat graag, zodat wij de handleidingen weer kunnen updaten. Bedankt dat je de tijd neemt om dit aan ons door te geven!