Handleiding.

Hoe je e-mail instellen op een Android toestel?

Het instellen van een e-mailaccount op jouw Android toestel is misschien niet heel voor de hand liggend. Wij nemen je daarom mee in deze handleiding met hoe je stapsgewijs je e-mailaccount via een IMAP verbinding kan instellen op jouw Android toestel. We leggen eerst even kort uit wat er allemaal benodigd is om je e-mailaccount in te stellen waarna we het stappenplan met je doornemen. 

Wat heb je nodig voor het instellen van je e-mail op een Android toestel?

Laten we eerst kijken of we alles hebben om daadwerkelijk jouw e-mailaccount in te stellen op het Android toestel. Er zijn drie belangrijke gegevens nodig om het e-mailaccount in te stellen:

  • Gebruikersnaam
  • Wachtwoord
  • Servernaam

Wanneer je een e-mailaccount bij ons aanvraagt geven wij je deze drie gegevens. De servernaam is eigenlijk altijd hetzelfde: mail.zxcs.nl. Deze heb je dus al, dat scheelt weer! Wanneer je alle drie de gegevens hebt kunnen we je e-mailaccount toevoegen aan de mail app.

Hoe stel je stapsgewijs je e-mail in op een Android toestel?

We gaan je nu meenemen in hoe je stapsgewijs een e-mailaccount kan instellen op jouw Android toestel. Dit doen we in vier stappen. Laten we beginnen! 

1. Vul jouw gegevens bij “Nieuw account toevoegen” in

Als eerste gaan we naar de plek waar we een e-mailaccount kunnen toevoegen. Hiervoor moeten we naar de onderstaande plek toe door het volgende pad te volgen:

Instellingen -> Accounts -> Account toevoegen -> E-mail

Het is nu zaak dat we het e-mailadres en het wachtwoord invoeren. Als dat allemaal gelukt is drukken we op “Handmatige instellingen” en vervolgens op “IMAP-account”.

"Nieuw account toevoegen" op Android toestel

2. Vul de account instellingen in

We gaan nu eerst de account instellingen goed zetten. Dit spreekt vrij voor zich want je moet je e-mailadres, gebruikersnaam en bijbehorend wachtwoord invullen zoals hieronder is weergegeven. 

"Vul de account instellingen in" op Android toestel

3. Vul de inkomende server instellingen in

Nu gaan we de inkomende server instellingen invullen. Als eerste moet bij IMAP-server “mail.zxcs.nl” worden ingevuld, want dit is het adres van de server. Vervolgens selecteer je “SSL” en voer je “993” bij de poort in. 

"Vul de inkomende server instellingen in" op Android toestel

4. Vul de uitgaande server instellingen in

Als laatste gaan we de uitgaande server instellingen invoeren. Als eerste moet wederom bij IMAP-server “mail.zxcs.nl” worden ingevuld. Vervolgens selecteer je “SSL” en voer je “465” bij de poort in. Het vinkje voor “Verificatie vereist voor verzenden van e-mail” moet worden aangevinkt en je gebruikersnaam en wachtwoord moeten wederom ingevuld worden ter verificatie. Tot slot, inloggen maar! 

"Vul de uitgaande server instellingen in" op Android toestel

Het e-mailaccount is nu ingesteld op jouw Android toestel!

That’s it! Nu staat het e-mailaccount geïnstalleerd op de mailapplicatie van jouw Android toestel. Je kan nu beginnen met mailen vanuit jouw e-mailaccount. Je kan nog een handtekening instellen voor het e-mailaccount om jouw e-mails professioneler te maken en zelf tijd te besparen.

Gerelateerde handleidingen.

Hoe stel ik een e-mail handtekening in?

Hoe je e-mail instellen op een iPhone of iPad?

Hoe vraag je een nieuw e-mailaccount aan?

Contact.

Feedback handleiding

Het kan zijn dat handleidingen verouderen wanneer software is ge-update. Wanneer je dit ontdekt horen wij dat graag, zodat wij de handleidingen weer kunnen updaten. Bedankt dat je de tijd neemt om dit aan ons door te geven!