Scherper voor het oog en geschikt voor het bedrukken!

Logo vectoriseren

Pixel logo

VH-Promotie logo

Vector logo

Tarieven

€29,- excl. btw

€39,-  excl. btw

3 uur service is op basis van onze kantooruren 

Ma-vr: 08.00-17.00

Let op: dinsdag 4 april enkel 24-uurs levering mogelijk.

Bestel jouw vector logo in 2 stappen!

Upload logo *
Maximum bestandsgrootte: 4 MB
Opmerkingen
Type service *
Voornaam *
Achternaam *
Bedrijfsnaam
Email *
Telefoonnummer *

Duidelijkheid, daar houden wij van!

Hoe werkt het?

1. Upload je gevevens

Upload jouw pixellogo en vul je gegevens in

2. Veilig betalen

Betaal gemakkelijk en veilig via bijv. iDEAL, Apple Pay of creditcard

3. Ontvang jouw logo

Je ontvangt jouw vectorlogo en de factuur voor de boekhouding

Alles kort op een rijtje

Onze logo vectoriseren service

Wij vertellen je graag meer als je geïnteresseerd bent in alle voordelen van onze vectorservice!

Wij leggen het graag aan je uit

Wat is logo vectoriseren?

Een vector logo is een logo dat denkbeeldig is gebaseerd op coördinaten en daardoor oneindig kan worden vergroot en/of verkleind zonder dat er verlies is van de kwaliteit. De vectoren zijn namelijk een begin- en eindpunt met daartussen een vorm zoals een lijn of een cirkel. 

Wanneer de grootte van de afbeelding wordt veranderd vindt er een herberekening plaats van de vectoren. Deze veranderen hierna verhoudingsgewijs mee, waarna de paden weer gevuld worden met de juiste kleur. Dit zorgt ervoor dat de kwaliteit van het logo behouden blijft, wat bij een pixel logo niet het geval is.

Een vector logo is meestal te herkennen aan de volgende bestandsextensies:

  • .eps
  • .svg
  • .ai
  • .pdf

Pixel logo

Vector logo

Altijd scherp, altijd representatief

Waarom logo vectoriseren?

Het vectoriseren van een logo zorgt ervoor dat deze klaar is om gebruikt te worden voor bedrukking. Aangezien het logo scherp is wanneer deze vergroot of verkleind wordt, kan hiermee de scherpte op de bedrukte voorwerpen gegarandeerd worden. 

Daarnaast kan een vector logo PMS (Pantone) kleuren beschikken. Deze soort kleuren worden gebruikt bij het kiezen van de juiste garenkleur uit de kleurenwaaier van de drukkerij voor het borduren van het logo. Zo ontstaat er minimaal kleurverschil tussen de digitale kleuren en de kleuren die worden bedrukt, bestickert of borduurt.

Enkele toepassingen:

  • Drukwerk op relatiegeschenken
  • Bestickeren (bedrijfs)auto’s 
  • Borduren (bedrijfs)kleding
 
Wil je meer weten over het omzetten van je logo naar vectorformaat voor drukwerk? Lees dan onze blog “Logo omzetten naar vector: waarom en hoe?” voor meer informatie.

Voor de doe-het-zelver!

Zelf aan de slag met logo vectoriseren

Als je zelf aan de slag wilt met het omzetten van je logo naar vectorformaat, zijn er verschillende methoden beschikbaar. Een van de opties is om handmatig te vectoriseren met behulp van vectorsoftware. Dit proces vereist enige ervaring en vaardigheid, maar het kan een nauwkeurig resultaat opleveren. In onze blog “Handmatig vectoriseren: zo doe je dat” leer je hoe je dit proces stap voor stap kunt uitvoeren, inclusief handige tips en trucs.

Wil jij een snel stappenplan met hoe je je logo omzet in een vectorlogo met Adobe Illustrator? In onze blog “Hoe je logo omzetten in een vectorlogo?” vind je een stappenplan met hoe je dit zelf voor elkaar krijgt. Het is een verkorte versie en vereist wel dat je bekend bent met hoe Adobe Illustrator werkt. Eigenlijk een kleine opfriscursus!

Het omzetten van je logo naar vectorformaat is een belangrijke stap om de kwaliteit en veelzijdigheid van je branding te verbeteren. Voor meer gedetailleerde informatie en stap-voor-stap instructies, bekijk onze blog “Hoe verander je een logo in vectorformaat?

Welke tools kan je zelf gebruiken als alternatief?

Tools en software voor logo vectoriseren

Er zijn verschillende tools en software beschikbaar die je kunnen helpen bij het vectoriseren van je logo. Als je op zoek bent naar gratis opties, raden we je aan om onze blog “Gratis vector software: de beste tools voor het maken van vectorafbeeldingen” te bekijken. Deze blog biedt een overzicht van de beste gratis vectorsoftware die beschikbaar is, inclusief de functies en voordelen van elk. Deze software is perfect voor beginners en mensen die net beginnen met het maken van vectorafbeeldingen.

Als je al een rasterafbeelding hebt en deze wilt omzetten naar vectorformaat, zijn er ook verschillende betaalde softwareopties beschikbaar die je kunnen helpen bij het converteren van afbeeldingen naar vector. In onze blog “Logo Vectoriseren Software: De Beste Tools voor het Converteren van Afbeeldingen naar Vector” vind je een overzicht van de beste logo vectoriseren software die beschikbaar is, inclusief de voor- en nadelen van elk. Deze software is perfect voor mensen die al bekend zijn met het maken van vectorafbeeldingen en op zoek zijn naar meer geavanceerde functies.

Handige tips & tricks

Tips voor een professioneel logo-ontwerp

Een professioneel logo is van groot belang voor de branding en herkenning van je bedrijf of merk. Het ontwerpen van een logo kan echter een uitdagend proces zijn. Daarom hebben we in onze blog “Logo design tips: zo maak je een professioneel logo” een aantal handige tips samengesteld om je te helpen bij het ontwerpen van een professioneel en effectief logo.

Een van de belangrijkste tips is om het simpel te houden. Een goed logo is eenvoudig, herkenbaar en gemakkelijk te onthouden. Door te veel details toe te voegen, kan het logo verwarrend en onleesbaar worden. Het is ook belangrijk om te kiezen voor een passende lettertype en kleuren die passen bij de uitstraling van je bedrijf of merk.

Een andere belangrijke tip is om verschillende versies van je logo te maken voor verschillende toepassingen. Zo kun je een versie maken voor drukwerk en een versie voor online gebruik, zoals op je website of sociale media. Dit zorgt ervoor dat je logo altijd goed leesbaar en herkenbaar is, ongeacht de toepassing.

Logo design tips

Het vragenuurtje

Veelgestelde vragen over logo vectoriseren

Een vectorafbeelding is een grafische afbeelding die is opgebouwd uit wiskundige punten, lijnen en curven. In tegenstelling tot rasterafbeeldingen (zoals JPEG’s en PNG’s) kunnen vectorafbeeldingen worden geschaald zonder kwaliteitsverlies, waardoor ze ideaal zijn voor het maken van professionele logo’s.

Logo vectoriseren is het proces waarbij een rasterafbeelding van een logo wordt omgezet in een vectorafbeelding. Dit proces maakt het mogelijk om het logo te schalen en te bewerken zonder verlies van kwaliteit.

Het laten vectoriseren van jouw logo kan vele voordelen hebben, waaronder het vergroten van de schaalbaarheid, het verbeteren van de kwaliteit van het beeld en het vergemakkelijken van het bewerken en aanpassen van het logo.

De meest voorkomende bestandsformaten voor vectorafbeeldingen zijn AI, EPS, PDF en SVG.

Om jouw logo te kunnen vectoriseren hebben wij de hoogst mogelijke kwaliteit rasterafbeelding nodig, bij voorkeur in een van de volgende bestandsformaten: JPEG, PNG of TIFF.

De tijd die nodig is voor het vectoriseren van jouw logo hangt af van de complexiteit van het logo en de grootte van de afbeelding. Over het algemeen duurt het proces tussen de 30 en 60 minuten.

Om jouw logo te laten vectoriseren, kan je gebruik maken van onze dienst “Logo vectoriseren”. Je kan jouw rasterafbeelding uploaden en wij sturen je het resultaat terug in een vectorafbeelding in het gewenste bestandsformaat.

Voor een logo vectorisatie binnen 24 uur is de prijs €29,- en binnen 3 kantooruren €39,-. Mocht je heel complexe logo’s hebben of een grote hoeveelheid, neem dan gerust contact met ons op voor de mogelijkheden. 

Nee, op afbeeldingen met een watermerk berust het auteursrecht. Deze afbeeldingen mogen wij juridisch gezien niet omzetten. Wij adviseren om deze afbeelding te kopen bij de originele auteur.

Hoewel online tools snel en goedkoop kunnen zijn, hebben ze vaak moeite om complexe logo’s correct te vectoriseren. Een ontwerper die handmatig vectoriseert, heeft de kennis en vaardigheden om het logo correct te reproduceren en kan ervoor zorgen dat de details en de kwaliteit van het logo behouden blijven.

Toch iets anders?

Onze andere diensten

Nu aanwezig

Calvin van Haaren

Calvin van Haaren

Grafisch vormgever