Kosten website bouwen: wat zijn de opties?

Kosten website

Deel dit bericht

Als je een website wilt maken, moet je rekening houden met de kosten. In dit artikel bespreken we verschillende opties om een website te bouwen en wat de kosten daarvan zijn.

Wat zijn de opties?

1. Zelf bouwen

Als je handig bent met computers, kun je ervoor kiezen om zelf een website te bouwen. Dit is de goedkoopste optie, omdat je geen kosten hoeft te maken voor het inhuren van een webdesigner of -ontwikkelaar. Wel moet je rekening houden met de kosten van een domeinnaam en webhosting. Wij hebben een lijst met de beste hostingproviders van 2023 voor je opgesteld. Wel zo makkelijk!

2. Website builder

Een website builder is een online platform waarmee je zonder technische kennis een website kunt maken. Je kiest een template en vult deze met je eigen teksten en afbeeldingen. Voorbeelden van website builders zijn Wix, Weebly en Jimdo. De kosten variëren tussen de €0 en €30 per maand, afhankelijk van de gekozen opties.

3. Webdesigner inhuren

Als je geen technische kennis hebt, kun je een webdesigner inhuren om een website voor je te maken. De kosten hiervoor variëren sterk, afhankelijk van de ervaring en kwaliteit van de webdesigner. Reken op minimaal €500 tot €1000 voor een eenvoudige website.

4. Webontwikkelaar inhuren

Een webontwikkelaar kan een website op maat voor je maken. Dit is de duurste optie, maar levert wel een unieke website op die precies aan jouw wensen voldoet. Reken op minimaal €2000 voor een eenvoudige website.

Kosten domeinnaam en webhosting

Naast de kosten van het bouwen van de website zelf, zijn er ook kosten voor de domeinnaam en webhosting. Een domeinnaam kost gemiddeld €10 per jaar. De kosten voor webhosting variëren tussen de €5 en €50 per maand, afhankelijk van de gekozen opties. Daarnaast moet je regelmatig je website onderhouden om hacks en gebreken te voorkomen.

Conclusie

Er zijn verschillende opties om een website te bouwen, elk met hun eigen kosten en voor- en nadelen. Als je handig bent met computers en weinig budget hebt, kun je ervoor kiezen om zelf een website te bouwen. Als je geen technische kennis hebt, kun je een website builder gebruiken of een webdesigner inhuren. Als je een unieke website wilt die precies aan jouw wensen voldoet, kun je het beste een webontwikkelaar inhuren. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.

FAQ

Hoeveel kost het om zelf een website te bouwen?

Dit hangt af van de kosten voor de domeinnaam en webhosting, maar het zelf bouwen van de website is gratis.

Wat is een website builder?

Een website builder is een online platform waarmee je zonder technische kennis een website kunt maken.

Hoeveel kost het om een webdesigner in te huren?

De kosten variëren sterk, maar reken op minimaal €500 tot €1000 voor een eenvoudige website.

Wat is het verschil tussen een webdesigner en een webontwikkelaar?

Een webdesigner houdt zich voornamelijk bezig met het ontwerp van de website, terwijl een webontwikkelaar verantwoordelijk is voor de technische implementatie.

Waarom zou ik een webontwikkelaar inhuren in plaats van een website builder gebruiken?

Als je een unieke website wilt die precies aan jouw wensen voldoet, is het beter om een webontwikkelaar in te huren. Een website builder heeft beperkte mogelijkheden en kan niet alle functies bieden die een op maat gemaakte website kan bieden.

In conclusie zijn er verschillende opties beschikbaar om een website te bouwen, elk met hun eigen kosten en voor- en nadelen. Het is belangrijk om te bepalen welke optie het beste bij jou past op basis van je budget, technische kennis en vereisten voor de website. Door zorgvuldig te overwegen wat je nodig hebt en wat je kunt betalen, kun je een website bouwen die aan jouw behoeften voldoet en jouw online aanwezigheid versterkt.

Meer blogs over websites

Wil jij een professionele website?

Ons  team staat voor je klaar om jouw visie om te zetten in een converterende website die vooroploopt in jouw branche. Wil jij meer weten over de mogelijkheden? Wij vertellen het je met veel plezier en staan graag voor je klaar!

Website laten maken SLUX

Contact.