Goedkope website bouwen: waarom niet?

Goedkope website bouwen

Deel dit bericht

Een website is tegenwoordig onmisbaar voor elke ondernemer die online aanwezig wil zijn. Maar hoeveel moet je investeren om een professionele website te laten bouwen? Kun je niet gewoon een goedkope website laten maken en zo geld besparen? In dit artikel kijken we naar de voor- en nadelen van een goedkope website en waarom het niet altijd de beste keuze is.

Wat is een goedkope website?

Laten we eerst definiëren wat we bedoelen met een goedkope website. Dit kan verschillende dingen betekenen, maar over het algemeen verwijst het naar een website die gebouwd is met goedkope of gratis tools en/of door een freelancer of amateur webdesigner. Dit betekent meestal dat er minder tijd en middelen worden besteed aan de ontwikkeling van de website, wat kan leiden tot een minder professionele uitstraling en minder functionaliteit.

Voordelen van een goedkope website

Laten we beginnen met de voordelen van een goedkope website. Het belangrijkste voordeel is natuurlijk de prijs. Het is vaak mogelijk om voor een paar honderd euro een website te laten bouwen, wat een stuk goedkoper is dan het inhuren van een professionele webdesigner of een webdesignbureau. Daarnaast kan een goedkope website snel worden opgeleverd, omdat er minder tijd en middelen worden besteed aan de ontwikkeling.

Nadelen van een goedkope website

Maar er zijn ook nadelen aan een goedkope website. Een van de grootste nadelen is dat de kwaliteit van de website vaak lager is dan bij een professionele website. Dit kan leiden tot een minder professionele uitstraling en minder functionaliteit. Daarnaast kan een goedkope website minder veilig zijn en minder goed werken op verschillende apparaten en browsers. Ook kan de website minder goed vindbaar zijn in zoekmachines, wat kan leiden tot minder verkeer en minder conversies. Wil je toch zelf aan de gang? Wij hebben artikelen geschreven die je helpen met de schaalbaarheid, beveiliging en vindbaarheid van je website!

Waarom niet kiezen voor een goedkope website?

Nu we de voor- en nadelen van een goedkope website hebben besproken, is de vraag waarom je niet zou kiezen voor een goedkope website. Het antwoord is simpel: een website is het visitekaartje van je bedrijf en moet professioneel ogen en functioneren. Als je kiest voor een goedkope website loop je het risico dat je niet serieus wordt genomen door potentiële klanten en dat je conversies misloopt.

Investeren in een professionele website

Het is daarom aan te raden om te investeren in een professionele website. Dit betekent niet dat je duizenden euro’s hoeft uit te geven, maar wel dat je kiest voor een webdesigner of bureau met ervaring en expertise. Een professionele webdesigner zal je helpen bij het bepalen van de doelen van je website en het creëren van een website die hierbij past. Hierbij wordt rekening gehouden met de gebruikerservaring, de veiligheid, de vindbaarheid van de website en natuurlijk je budget.

Conclusie

Een goedkope website kan aantrekkelijk lijken vanwege de lage prijs, maar het kan ook leiden tot een minder professionele uitstraling en minder functionaliteit, evenals minder veiligheid en minder goede vindbaarheid in zoekmachines. Het is daarom aan te raden om te investeren in een professionele website. Dit betekent niet dat je duizenden euro’s hoeft uit te geven, maar wel dat je kiest voor een webdesigner of bureau met ervaring en expertise. Alleen op die manier kun je een professionele website creëren die aansluit bij de doelen van je bedrijf. Benieuwd naar de mogelijkheden bij SLUX? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op!

Veelgestelde vragen

Hoeveel moet ik investeren in een professionele website?

Dat hangt af van de omvang en complexiteit van de website. Een eenvoudige website kan worden gebouwd voor een paar duizend euro, terwijl een complexere website meer kan kosten.

Kan ik een professionele website zelf bouwen?

Het is mogelijk om zelf een website te bouwen met behulp van verschillende tools en platforms, maar als je een professionele uitstraling en functionaliteit wilt, is het aan te raden om een professionele webdesigner in te huren.

Kan een goedkope website worden geüpgraded naar een professionele website?

Dat hangt af van de huidige staat van de website. In sommige gevallen kan een goedkope website worden geüpgraded naar een professionele website door middel van het toevoegen van functionaliteit en het verbeteren van de uitstraling.

Hoe kan ik de veiligheid van mijn website waarborgen?

Zorg ervoor dat je website is gebouwd met de nieuwste beveiligingsprotocollen en dat de software up-to-date wordt gehouden. Daarnaast is het aan te raden om een SSL-certificaat te installeren en een firewall te gebruiken. Wij hebben ook een artikel geschreven voor het verbeteren van de beveiliging van je website.

Hoe kan ik mijn website vindbaar maken in zoekmachines?

Door middel van zoekmachineoptimalisatie (SEO) kun je de vindbaarheid van je website in zoekmachines verbeteren. Dit omvat onder meer het optimaliseren van de inhoud van je website, het gebruik van relevante trefwoorden en het verkrijgen van kwalitatieve backlinks.

Meer blogs over websites

Wil jij een professionele website?

Ons  team staat voor je klaar om jouw visie om te zetten in een converterende website die vooroploopt in jouw branche. Wil jij meer weten over de mogelijkheden? Wij vertellen het je met veel plezier en staan graag voor je klaar!

Website laten maken SLUX

Contact.