Wat is W3C?

W3C (World Wide Web Consortium) is een internationale organisatie die zich bezighoudt met het ontwikkelen van standaarden voor het World Wide Web. W3C werd opgericht in 1994 door Tim Berners-Lee, de uitvinder van het World Wide Web, en is gevestigd in de Verenigde Staten.

W3C heeft als doel om de ontwikkeling van het World Wide Web te bevorderen door het creëren van open standaarden die ervoor zorgen dat het web een open, interoperabel en uitbreidbaar platform is voor iedereen. W3C werkt aan een breed scala aan standaarden, waaronder standaarden voor HTML (HyperText Markup Language), CSS (Cascading Style Sheets) en XML (Extensible Markup Language), en heeft ook initiatieven op het gebied van de toepassingen van het web, zoals het semantische web en webaccessibiliteit.

W3C werkt samen met een breed scala aan organisaties en individuen, waaronder webontwikkelaars, browsermakers, bedrijven, universiteiten en andere organisaties die betrokken zijn bij de ontwikkeling van het web. Het is belangrijk om te onthouden dat W3C-standaarden vrijwillig zijn en dat het aan webontwikkelaars en andere partijen is om ervoor te zorgen dat hun producten en diensten voldoen aan deze standaarden.Regenerate response

Dit begrip delen?

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Ben jij toe aan een nieuwe website of wil jij groeien met online marketing? Vraag vrijblijvend en geheel gratis een advies aan. Wij nemen contact met je op!

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

Contact.