Wat is Vectoriseren?

Vectoriseren is het omzetten van een afbeelding of tekst naar een vectorformaat. Een vectorafbeelding is een afbeelding die is opgebouwd uit lijnen en vormen, in plaats van pixels zoals bij rasterafbeeldingen. Dit betekent dat vectorafbeeldingen scherp en duidelijk blijven, ongeacht hoe groot of klein ze worden weergegeven.

Vectorafbeeldingen worden vaak gebruikt voor logo’s, illustraties en tekst, omdat ze gemakkelijk te bewerken zijn en altijd scherp zullen blijven. Rasterafbeeldingen, zoals JPEG- of PNG-bestanden, zijn gemaakt van pixels en kunnen vaag of onscherp worden als ze worden vergroot of verkleind.

Om een afbeelding te vectoriseren, kun je gebruik maken van een vector graphics software zoals Adobe Illustrator of Inkscape. Dit zijn programma’s die het mogelijk maken om lijnen en vormen te tekenen en te bewerken, en om rasterafbeeldingen om te zetten naar vectorafbeeldingen. Het vectoriseren van een afbeelding kan enige tijd in beslag nemen, afhankelijk van de complexiteit van de afbeelding en je eigen vaardigheid met de software.

Dit begrip delen?

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Ben jij toe aan een nieuwe website of wil jij groeien met online marketing? Vraag vrijblijvend en geheel gratis een advies aan. Wij nemen contact met je op!

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

Contact.