Wat is SQL?

SQL (Structured Query Language) is een programmeertaal die wordt gebruikt om gegevens op te halen en te bewerken in databases. SQL wordt vaak gebruikt in relationele databases, wat databases zijn die gegevens opslaan in tabellen met rijen en kolommen die met elkaar in verband staan.

Met SQL kunnen gebruikers verzoeken doen om specifieke gegevens uit de database op te halen, om gegevens toe te voegen, te wijzigen of te verwijderen, en om gegevens te filteren of te sorteren. SQL wordt ook vaak gebruikt om relaties tussen verschillende tabellen te definiëren en om gegevens te aggregeren of te groeperen.

SQL is een standaardtaal die wordt gebruikt door veel verschillende database- en softwareproducten, waaronder MySQL, Oracle en Microsoft SQL Server. SQL is een krachtige taal die gebruikers in staat stelt om efficiënt gegevens te beheren en te gebruiken in allerlei verschillende toepassingen.

Dit begrip delen?

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Ben jij toe aan een nieuwe website of wil jij groeien met online marketing? Vraag vrijblijvend en geheel gratis een advies aan. Wij nemen contact met je op!

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

Contact.