Wat is Spam?

Spam is ongewenste e-mail die massaal wordt verzonden naar een groot aantal mensen. Spam wordt vaak gebruikt om commerciële boodschappen te versturen of om mensen te overtuigen om naar bepaalde websites te gaan. Spam is meestal ongewenst omdat het de gebruiker afleidt van belangrijke e-mails en omdat het de mailbox kan vullen met irrelevante boodschappen.

Spam wordt verzonden door spammers, die gebruikmaken van automatische programma’s om e-mails naar grote lijsten met e-mailadressen te versturen. Spammers verzamelen vaak e-mailadressen op verschillende manieren, zoals door middel van webcrawlers die internet zoeken naar e-mailadressen of door middel van phishing-aanvallen waarbij gebruikers worden overtuigd om hun e-mailadres te verstrekken.

Veel e-mailservices hebben filters die spam automatisch detecteren en markeren, zodat gebruikers deze e-mails gemakkelijk kunnen verwijderen. Het is belangrijk om te onthouden om nooit op links te klikken in spam-e-mails of om persoonlijke informatie te verstrekken aan spammers.

Dit begrip delen?

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Ben jij toe aan een nieuwe website of wil jij groeien met online marketing? Vraag vrijblijvend en geheel gratis een advies aan. Wij nemen contact met je op!

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

Contact.