Wat is Server?

Een server is een computer of apparaat dat is ontworpen om diensten aan andere computers of apparaten, ook wel clients genoemd, te verlenen. Servers worden gebruikt om een breed scala aan diensten te verlenen, zoals het hosten van websites, het opslaan en delen van bestanden, het verwerken van verzoeken van gebruikers en het uitvoeren van specifieke applicaties.

Er zijn verschillende soorten servers, afhankelijk van het soort diensten dat ze verlenen. Zo zijn er bijvoorbeeld web servers, die worden gebruikt om websites te hosten, en bestandsservers, die worden gebruikt om bestanden op te slaan en te delen. Er zijn ook databaseservers, die zijn ontworpen om grote hoeveelheden gegevens op te slaan en te verwerken, en applicatieservers, die worden gebruikt om specifieke applicaties uit te voeren.

In het algemeen hebben servers meer verwerkingskracht en opslagcapaciteit dan normale computers, omdat ze vaak worden gebruikt om diensten te verlenen aan veel gebruikers tegelijk. Servers kunnen fysieke computers zijn, of ze kunnen virtuele servers zijn die worden uitgevoerd op een fysieke computer.

Dit begrip delen?

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Ben jij toe aan een nieuwe website of wil jij groeien met online marketing? Vraag vrijblijvend en geheel gratis een advies aan. Wij nemen contact met je op!

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

Contact.