Wat is Server side scripting?

Server side scripting is een manier om dynamische functionaliteiten aan een website toe te voegen door middel van programmeercode die wordt uitgevoerd op de server. Dit in tegenstelling tot client side scripting, waarbij de programmeercode wordt uitgevoerd door de webbrowser van de gebruiker.

Server side scripting wordt gebruikt om informatie te verwerken die is verzonden door de gebruiker, zoals formuliergegevens, en om deze informatie vervolgens te gebruiken om de gewenste resultaten te produceren. Bijvoorbeeld, als een gebruiker een zoekopdracht invoert op een website, kan server side scripting worden gebruikt om deze opdracht te verwerken en de gewenste zoekresultaten te genereren.

Er zijn verschillende programmeertalen die kunnen worden gebruikt voor server side scripting, zoals PHP, ASP en Python. Deze talen worden gebruikt om de programmeercode te schrijven die op de server wordt uitgevoerd, en om de gewenste resultaten te genereren die naar de gebruiker terug worden verzonden.

Dit begrip delen?

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Ben jij toe aan een nieuwe website of wil jij groeien met online marketing? Vraag vrijblijvend en geheel gratis een advies aan. Wij nemen contact met je op!

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

Contact.