Wat is SaaS?

Software-as-a-service, of SaaS, is een manier om software te leveren waarbij de software niet op de computer van de gebruiker hoeft te worden geïnstalleerd, maar via het internet wordt gebruikt. SaaS wordt vaak aangeboden als een abonnement, waarbij de gebruiker betaalt voor het gebruik van de software voor een bepaalde periode.

SaaS wordt vaak gebruikt voor software die regelmatig wordt gebruikt, zoals kantoorsoftware, projectmanagementsoftware en CRM-software (customer relationship management). Het voordeel van SaaS is dat gebruikers niet hoeven te investeren in duur hardware of softwarelicenties, en dat de software gemakkelijk kan worden geüpgraded zonder dat de gebruiker zich zorgen hoeft te maken over installatieprocedures.

SaaS wordt vaak geleverd via het internet en wordt beheerd door de serviceprovider. Dit betekent dat de serviceprovider verantwoordelijk is voor het onderhoud en de beveiliging van de software, wat het beheer voor de gebruiker eenvoudiger maakt. SaaS is een populaire manier om software te leveren en wordt steeds vaker gebruikt door bedrijven van alle groottes.

Dit begrip delen?

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Ben jij toe aan een nieuwe website of wil jij groeien met online marketing? Vraag vrijblijvend en geheel gratis een advies aan. Wij nemen contact met je op!

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

Contact.