Wat is Robot.txt?

Robots.txt is een bestand dat wordt gebruikt om te bepalen welke delen van een website moeten worden opgenomen of uitgesloten van de indexering door zoekmachines. Dit bestand wordt geplaatst in de root-directory van een website en bevat instructies voor zoekmachines over welke pagina’s of bestanden op de website moeten worden geïndexeerd en welke niet.

De instructies in het robots.txt-bestand worden gegeven in de vorm van regels of uitsluitingen die specifieke webcrawlers (zoals Googlebot of Bingbot) opdragen om bepaalde pagina’s of bestanden te negeren. Bijvoorbeeld, een regel die “User-agent: Googlebot” bevat, zou Googlebot opdragen om bepaalde pagina’s of bestanden te negeren, terwijl een regel die “User-agent: *” bevat, alle webcrawlers opdragen om bepaalde pagina’s of bestanden te negeren.

Het is belangrijk om te onthouden dat het robots.txt-bestand geen absolute beveiliging biedt tegen het indexeren van bepaalde pagina’s of bestanden door zoekmachines, omdat sommige webcrawlers de instructies in het bestand kunnen negeren. Het is daarom belangrijk om andere methoden te gebruiken, zoals de “noindex”-meta tag, om te bepalen welke pagina’s of bestanden niet mogen worden geïndexeerd.

Dit begrip delen?

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Ben jij toe aan een nieuwe website of wil jij groeien met online marketing? Vraag vrijblijvend en geheel gratis een advies aan. Wij nemen contact met je op!

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

Contact.