Wat is Rich markup?

Rich markup, ook wel bekend als structured data, is een manier om de inhoud van een webpagina te voorzien van extra betekenis en context door middel van specifieke markeringen. Rich markup wordt gebruikt om de betekenis van de inhoud van een webpagina te verduidelijken voor zoekmachines en andere software, zodat deze beter kan begrijpen wat er op de pagina staat en hoe de inhoud is georganiseerd.

Er zijn verschillende manieren om rich markup toe te passen, afhankelijk van het doel van de webpagina en het type inhoud dat erop staat. Bijvoorbeeld, rich markup kan worden gebruikt om aan te geven dat bepaalde tekst een naam, een adres of een telefoonnummer is, zodat deze informatie kan worden opgehaald en gebruikt door zoekmachines en andere software. Rich markup kan ook worden gebruikt om aan te geven dat bepaalde afbeeldingen afbeeldingen van producten zijn, zodat deze afbeeldingen in productzoekresultaten kunnen worden weergegeven.

Het is belangrijk om te onthouden dat rich markup niet direct zichtbaar is voor bezoekers van een webpagina, maar dat het wel kan helpen om de webpagina beter te laten ranken in zoekresultaten en om de inhoud beter te laten begrijpen door software.

Dit begrip delen?

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Ben jij toe aan een nieuwe website of wil jij groeien met online marketing? Vraag vrijblijvend en geheel gratis een advies aan. Wij nemen contact met je op!

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

Contact.