Wat is RGB?

RGB staat voor Red, Green, Blue, wat verwijst naar de primaire kleuren die worden gebruikt in het kleurmodel RGB. Het RGB-kleurmodel wordt gebruikt om kleuren te definiëren en te creëren op computerschermen, televisies, smartphones en andere elektronische apparaten die licht uitstralen.

In het RGB-kleurmodel worden kleuren gecreëerd door verschillende niveaus van rood, groen en blauw licht te mengen. Door de hoeveelheid rood, groen en blauw licht te veranderen, kan elke kleur worden gemaakt. Bijvoorbeeld, als alle kleuren worden uitgeschakeld, wordt zwart gemaakt, terwijl als alle kleuren op het hoogste niveau staan, wit wordt gemaakt.

Het RGB-kleurmodel wordt vaak gebruikt in ontwerpsoftware, zoals Adobe Photoshop en Illustrator, om kleuren te kiezen en te bewerken. Het kan ook worden gebruikt om kleuren op websites of in andere elektronische media te definiëren en weer te geven. Het RGB-kleurmodel is anders dan het CMYK-kleurmodel, dat wordt gebruikt voor drukwerk.

Dit begrip delen?

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Ben jij toe aan een nieuwe website of wil jij groeien met online marketing? Vraag vrijblijvend en geheel gratis een advies aan. Wij nemen contact met je op!

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

Contact.