Wat is RDFa?

RDFa (Resource Description Framework in Attributes) is een manier om informatie over een webpagina of een webresource te beschrijven en te structureren door middel van speciale codes die worden toegevoegd aan de HTML-code van de pagina. RDFa maakt het mogelijk om meta-informatie over de inhoud van een webpagina te definiëren en te publiceren, zodat deze informatie kan worden gebruikt door computers om de inhoud te begrijpen en te verwerken.

RDFa wordt gebruikt om semantische mark-up toe te voegen aan webpagina’s, wat betekent dat het de betekenis van de inhoud van een webpagina beschrijft in plaats van alleen de opmaak. Dit maakt het mogelijk om de inhoud van webpagina’s te verrijken en te structureren voor gebruik door andere applicaties, zoals zoekmachines, webapplicaties of kennisbases.

RDFa is ontwikkeld door het World Wide Web Consortium (W3C) en is een belangrijk onderdeel van het semantische web, een initiatief om webinhoud te structureren en te verrijken zodat het beter kan worden begrepen en gebruikt door computers. Het is belangrijk om te onthouden dat RDFa niet door alle webbrowsers wordt ondersteund en dat het gebruik ervan afhankelijk is van de specifieke toepassing.

Dit begrip delen?

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Ben jij toe aan een nieuwe website of wil jij groeien met online marketing? Vraag vrijblijvend en geheel gratis een advies aan. Wij nemen contact met je op!

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

Contact.