Wat is Responsive design?

Responsive design is een benadering van webontwerp waarbij een website of app wordt ontworpen om zich automatisch aan te passen aan de grootte en resolutie van het apparaat waarop het wordt weergegeven. Dit betekent dat een responsive website of app er goed uit zal zien op alle soorten devices, zoals desktopcomputers, laptops, tablets en smartphones, en dat het gemakkelijk te gebruiken is op alle schermformaten.

Responsive design wordt bereikt door middel van het gebruik van flexibele lay-outs, media queries en andere technieken in de HTML- en CSS-code van een website of app. Dit zorgt ervoor dat de website of app zich automatisch aanpast aan de grootte van het scherm van het apparaat en dat de inhoud op een gebruiksvriendelijke manier wordt weergegeven.

Responsive design is belangrijk omdat steeds meer mensen toegang hebben tot het internet via verschillende soorten devices en omdat steeds meer mensen verwachten dat websites en apps gemakkelijk te gebruiken zijn op elk apparaat. Door responsive design te gebruiken, kunnen websites en apps zich aanpassen aan de behoeften van de gebruiker en een consistente en gebruiksvriendelijke ervaring bieden op elk apparaat.

Dit begrip delen?

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Ben jij toe aan een nieuwe website of wil jij groeien met online marketing? Vraag vrijblijvend en geheel gratis een advies aan. Wij nemen contact met je op!

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

Contact.