Wat is Resolutie?

Resolutie verwijst naar de fijne details die kunnen worden weergegeven in een afbeelding, video of ander visueel medium. Hoe hoger de resolutie, hoe meer details er zichtbaar zijn en hoe scherper de afbeelding of video lijkt.

Er zijn verschillende manieren om de resolutie van een afbeelding of video te meten, afhankelijk van het medium waarin ze worden weergegeven. Bijvoorbeeld, in het geval van digitale afbeeldingen, kan de resolutie worden gemeten in pixels per inch (PPI), wat aangeeft hoeveel pixels er zijn in een afbeelding in een bepaalde afdrukformaat. In het geval van videoresolutie kan de resolutie worden gemeten in pixels (bijvoorbeeld 1920 x 1080 pixels), wat aangeeft hoeveel pixels er zijn in de breedte en hoogte van het beeld.

Het is belangrijk om te onthouden dat de resolutie van een afbeelding of video kan worden aangepast door middel van bewerkingstools, zoals een afbeeldingsbewerker of een videobewerker. Het is ook belangrijk om te onthouden dat de resolutie van een afbeelding of video kan variëren afhankelijk van het medium waarin ze worden weergegeven, zoals op een computermonitor of op een drukker.

Dit begrip delen?

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Ben jij toe aan een nieuwe website of wil jij groeien met online marketing? Vraag vrijblijvend en geheel gratis een advies aan. Wij nemen contact met je op!

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

Contact.