Wat is Referrer?

Een referrer is een term die verwijst naar de URL van de pagina die een bezoeker heeft bezocht voordat hij of zij op een andere pagina terechtkomt. De referrer-informatie wordt meestal opgeslagen in de HTTP-headers van een webbrowser en kan worden gebruikt door websites om te bepalen hoe bezoekers naar hun website zijn gekomen.

Referrer-informatie kan nuttig zijn voor websites om te begrijpen hoe bezoekers naar hun website zijn gekomen en om hun marketingstrategieën aan te passen. Bijvoorbeeld, als een bezoeker naar een website komt via een zoekmachine, kan de referrer-informatie aangeven welke zoekwoorden de bezoeker heeft gebruikt om naar de website te zoeken. Als een bezoeker naar een website komt via een link op een andere website, kan de referrer-informatie aangeven van welke website de bezoeker komt.

Referrer-informatie kan ook worden gebruikt door websites om bepaalde inhoud of aanbiedingen te personaliseren voor bezoekers die vanuit specifieke websites of via specifieke zoekwoorden naar de website komen. Het is belangrijk om te onthouden dat referrer-informatie niet altijd beschikbaar is, omdat sommige webbrowsers deze informatie niet verzenden of omdat sommige bezoekers de referrer-informatie uit het HTTP-header kunnen verwijderen.

Dit begrip delen?

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Ben jij toe aan een nieuwe website of wil jij groeien met online marketing? Vraag vrijblijvend en geheel gratis een advies aan. Wij nemen contact met je op!

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

Contact.