Wat is Referral?

Een referral verwijst naar een persoon of een organisatie die iemand of iets aanbeveelt of doorverwijst naar een andere persoon of organisatie. Referrals kunnen worden gebruikt in verschillende contexten, zoals in het bedrijfsleven, in de zorgsector of in de sociale sector.

In het bedrijfsleven kan een referral worden gebruikt om iemand te aanbevelen voor een specifieke baan of om een product of dienst aan te bevelen aan anderen. In de zorgsector kan een referral worden gebruikt om een patiënt door te verwijzen naar een specialist of naar een andere zorgverlener. In de sociale sector kan een referral worden gebruikt om iemand te verwijzen naar een hulpverleningsorganisatie of naar andere bronnen van ondersteuning.

Referral kan ook verwijzen naar het proces van het verzamelen van leads of klanten via mond-tot-mondreclame of via andere vormen van word-of-mouth marketing. Het is belangrijk om te onthouden dat referrals vaak effectief kunnen zijn als marketingtool, omdat mensen vaak meer vertrouwen hebben in aanbevelingen van anderen dan in traditionele advertenties.

Dit begrip delen?

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Ben jij toe aan een nieuwe website of wil jij groeien met online marketing? Vraag vrijblijvend en geheel gratis een advies aan. Wij nemen contact met je op!

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

Contact.