Wat is RAL?

RAL is een kleurencodesysteem dat wordt gebruikt in Europa om kleuren te definiëren en te standaardiseren voor verf, lakken en andere coatings. Het RAL-kleurencodesysteem bestaat uit meer dan 200 kleuren, die allemaal zijn toegewezen aan een uniek nummer en een naam. Bijvoorbeeld, RAL 9003 Signalwit is een populair wit kleur en RAL 3009 Lichtblauw is een lichtblauwe kleur.

RAL-kleuren worden vaak gebruikt in de bouw, de industrie en andere professionele toepassingen, omdat ze helpen om kleuren consistent te houden tussen verschillende partijen en leveranciers. RAL-kleuren kunnen ook worden gebruikt in ontwerpsoftware om kleuren te kiezen en te bepalen hoe ze eruit zullen zien in het eindproduct.

Het RAL-kleurencodesysteem is eigendom van het RAL Deutsches Institut für Gütesicherung und Kennzeichnung e.V. (RAL German Institute for Quality Assurance and Certification), een organisatie die zich bezighoudt met het standaardiseren van kleuren en productkwaliteit in Duitsland. RAL-kleuren zijn beschikbaar in verschillende vormen, zoals verfmonsters, verfkleurkaarten en online kleurenpaletten.

Dit begrip delen?

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Ben jij toe aan een nieuwe website of wil jij groeien met online marketing? Vraag vrijblijvend en geheel gratis een advies aan. Wij nemen contact met je op!

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

Contact.