Wat is QR-code?

Een QR-code (Quick Response code) is een tweedimensionale barcode die wordt gebruikt om snel informatie op te slaan en te delen. QR-codes bevatten kleine blokjes die zijn geplaatst op een rasterpatroon en die kunnen worden gescand met een smartphone of andere apparaat met een QR-codelezer.

QR-codes kunnen worden gebruikt om allerlei verschillende soorten informatie op te slaan, zoals tekst, afbeeldingen, URL’s of contactgegevens. Wanneer een QR-code wordt gescand, kan de informatie die erin is opgeslagen, worden weergegeven op het scherm van het apparaat of worden gebruikt om een bepaalde actie uit te voeren, zoals het openen van een webpagina of het toevoegen van contactgegevens aan het adresboek.

QR-codes zijn populair omdat ze gemakkelijk te gebruiken zijn en omdat ze snel informatie kunnen overbrengen. Ze worden vaak gebruikt in marketingcampagnes, op producten of in publicaties, om mensen te helpen bij het verkrijgen van meer informatie over een bepaald onderwerp of om hen te leiden naar een specifieke actie.

Dit begrip delen?

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Ben jij toe aan een nieuwe website of wil jij groeien met online marketing? Vraag vrijblijvend en geheel gratis een advies aan. Wij nemen contact met je op!

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

Contact.