Wat is Prospect?

Een prospect is iemand die mogelijk geïnteresseerd is in het kopen van een product of het afnemen van een dienst. Een prospect is dus een potentiële klant of klantenkandidaat.

Bedrijven gebruiken vaak verschillende methoden om prospects te identificeren en te benaderen, zoals het verzamelen van contactgegevens op beurzen of het opstellen van lijsten van mogelijke prospects op basis van bepaalde criteria. Als een bedrijf denkt dat iemand een goede prospect is, zal het proberen om contact met hem of haar op te nemen om te zien of er interesse is in het aangeboden product of de dienst.

Prospects kunnen worden gekwalificeerd op basis van hun potentiële waarde voor het bedrijf. Zo kan bijvoorbeeld worden gekeken naar hun budget, hun beslissingsbevoegdheid en hun behoefte aan het product of de dienst. Bedrijven zullen meestal meer moeite doen om prospects te benaderen die een hoge waarde vertegenwoordigen, omdat deze prospects het meest waarschijnlijk zullen overwegen om te kopen.

Dit begrip delen?

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Ben jij toe aan een nieuwe website of wil jij groeien met online marketing? Vraag vrijblijvend en geheel gratis een advies aan. Wij nemen contact met je op!

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

Contact.